GESLAAGD! En wat nu?

23 Jul

Zoals jullie weten ben ik samen met heel mijn klas geslaagd voor mijn laatste jaar in het middelbaar. Ik heb nu mijn diploma in de richting wetenschappen wiskunde, voor de Nederlanders onder ons kun je het vergelijken met VWO. Volgend jaar ga ik een helemaal andere kant op, namelijk de economische richting, TEW. Dit is een afkorting voor Toegepaste Economische Wetenschappen. Ik moet hiervoor wel een voorbereidende cursus van economisch Frans voor volgen in de vakantie, omdat ik wetenschappen heb gedaan de afgelopen 6 jaar en ik niet echt uitblink in talen in het algemeen.

Waar ik mezelf later zie, is momenteel nog best vaag. Met dit in mijn achterhoofd kies ik voor een hele ruime studiekeuze zodat ik later op veel plaatsen terecht kan. Ik was eerst nog aan het twijfelen om mezelf meteen te specialiseren op het vlak van marketing (een deel van de management van een bedrijf). Dit zou dan echter o hogeschoolniveau zijn, dus om later al mijn opties open te houden kies ik nu voor deze studie. Later kan ik altijd nog een master erachteraan doen en me specialiseren in een bepaalde tak van de organisatie of communicatie in een bedrijf.

Als bedrijfseconoom ben je inzetbaar in alle geledingen van onze maatschappij, van de kleinste kmo tot de grootste multinational. Je komt in aanmerking om in bijna elke afdeling van een bedrijf of andere organisatie een leidinggevende functie uit te oefenen (aankoop, boekhouden, financiën, verzekeringen, marketing, personeel, informatica …), dus daarom is deze studie erg handig als je nog niet echt een concreet beeld hebt.

Voor deze studierichting trek ik naar Leuven. Ik heb hier al een kot/kamer gevonden, denk hierbij aan een piekklein kamertje van 13m², waarin net een bureau, bed, kast, wasbak en koelkastje past. Ik hoop dat mama toch nog een keertje mee naar de Ikea trekt om er een kleine personal touch en afwerking aan te geven. Ik liet al 80 foto’s drukken, want een fotomuur kan er natuurlijk niet in ontbreken. Het gaafste lijkt me nog als ik een grote, oude wereldkaart kan ophangen, maar ik vrees dat ik daar al geen plaats meer voor heb.

Als iemand die momenteel op kamers is, of op kamers is geweest, of een zus is die op kamers is, of architect is, of gewoon heel creatief en nog leuke tips heeft voor de inrichting van zo’n klein kamertje, mag je altijd reageren of mailen! Je zou me er alvast ontzettend mee helpen, want ik wil er toch wel iets leuks van maken.

x Tine

Advertenties

2 Reacties to “GESLAAGD! En wat nu?”

  1. Lise juli 23, 2012 bij 8:04 pm #

    Superleuk dat je in Leuven gaat studeren! Ik studeer daar ook, en is echt leuke studentenstad! :) Heel veel succes allesins! En inderdaad een grote fotomuur is leuk, of verschillende soorten kadertjes ophangen met foto’s erin.

  2. sofie juli 24, 2012 bij 9:00 am #

    Leuk! Wat goed dat je zo goed weet wat je wil studeren, ik ben er echt nog lang niet uit! Maar ja, ik heb ook nog een jaartje :) Super dat je naar Leuven komt, en dat je al een kot hebt en alles! Misschien kom ik je dan wel eens tegen, ik woon in Leuven (: ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: